Superjuffie

superjuffieSuperjuffie vertelt het leven van juf Josje. Juf Josje lijkt een hele normale juf. Een beetje verlegen en vooral heel aardig. Maar helemaal normaal is ze niet. Als een dier in nood is, hoort ze het dier in haar hoofd roepen en dan moet ze erheen om te helpen. Door een krijtje te eten verandert juf Josje in Superjuffie. Ze krijgt superkrachten en schiet als een groene tornado door de lucht om het dier te redden.
Op school probeert ze Superjuffie geheim te houden, maar al gauw moet ze het de kinderen wel vertellen. Zij beloven haar geheim te bewaren.

In de drie Superjuffie boeken die zijn verschenen beleeft juf Josje de spannendste avonturen. In het eerste deel moet ze samen met de kinderen er alles aan doen om de dierentuin te redden. De directeur van de dierentuin is verdwenen en niemand weet waar hij is. De nieuwe directrice Edna Engelenhaar blijkt al snel niet helemaal pluis. Als juf Josje erachter komt dat ze een handel heeft in dierenhuiden weet ze gelijk dat ze in actie moet komen. Samen met een paar kinderen uit haar klas gaan ze op onderzoek uit om de dierentuin te redden.

superjuffie_komtinactieIn het tweede deel, Superjuffie komt in actie, komt juf Josje erachter dat de grote oude eik uit het park gesloopt gaat worden. De burgemeester heeft plannen om het Stadspark, waar ook haar huisje staat, te vernieuwen. Hij wil de 200-jarige eik vervangen door “Nieuwe Natuur”. De burgemeester is supertrots op dit technologische hoogstandje. Hoewel deze nepnatuur nauwelijks van de echte te onderscheiden is, ontdekt Superjuffie al heel snel dat deze giftig is. Ze heeft haar handen vol aan het redden van dieren die er per ongeluk van gegeten hebben. Maar dan moet ze iedereen nog overtuigen dat de Nieuwe Natuur giftig is en de oude eik niet gesloopt mag worden.Met behulp van de kinderen bedenken ze een plan.

superjuffie_safariIn mei 2013 kwam het derde deel van Superjuffie uit, Superjuffie op safari. Juf Josje en haar klas zijn op schoolreisje naar Schiphol. Meester Snor is ook gezellig mee. Maar ze zijn er nog maar net, of Superjuffie moet al in actie komen en een koffer vol babykrokodillen redden. Om te zorgen dat ze daarna ongezien weer kan veranderen in juf Josje, duikt Superjuffie samen met een paar leerlingen de container in. Plotseling wordt de container dichtgegooid en in een vliegtuig gezet. Ze belanden bij een bioloog midden in Afrika. Contact met de buitenwereld is onmogelijk en wat nog erger is: er zijn stropers in het gebied actief en de olifanten lopen groot gevaar. Superjuffie moet in actie komen om de olifanten te redden.

De Superjuffie boeken zijn ontzettend leuke boeken om voor te lezen, maar ook heel goed te lezen door kinderen. Kinderen kunnen niet wachten om verder te lezen. Door welk dier zal Superjuffie geroepen worden? En lukt het Superjuffie om alle dieren in nood te helpen? De leuke schrijfstijl en vrolijke tekeningen in het boek maken Superjuffie een geweldig kinderboek.

De Superjuffie boeken zijn bij alle boekwinkels te koop voor €13,99, bijvoorbeeld bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.