Steun Spieren voor Spieren

Een hele goede vriendin van mij heeft een mooie actie opgezet om geld in te zamelen voor Spieren voor Spieren. Zij maakt sieraden en verkoopt deze in haar webwinkel http://www.xaluti-sieraden.nl. Haar zoon, Xavier, heeft een ernstige spierziekte. Hieronder meer informatie over Spieren voor Spieren en de actie die ze heeft opgezet. Ik hoop dat er heel veel armbanden verkocht gaan worden!

!!! Xaluti voor Spieren voor Spieren!!!

Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, fietsen, spelen en sporten! Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte en dat beperkt hen in alles wat ze willen en kunnen. Spieren voor Spieren helpt deze kinderen. Dat doen zij door mensen op te roepen om in actie te komen en gezonde spieren in te zetten voor zieke spieren. Sinds 1 april 2008 kunnen kinderen met (het vermoeden van) een spierziekte terecht in het geavanceerde diagnostisch Spieren voor Spieren Kindercentrum in het UMC in Utrecht. In één dag worden alle onderzoeken verricht om direct een goede diagnose te kunnen stellen. Een neuroloog, revalidatiearts, fysiotherapeut en een verpleegkundig specialist werken nauw samen in één team. Als er aanvullend onderzoek nodig is, wordt dat ter plekke geregeld. Door deze snelle diagnose zitten ouders en kinderen minder lang in onzekerheid en kan er eerder gestart worden met een adequate behandeling. Het Kindercentrum is een mooie stap voor gezinnen met spierzieke kinderen en voor de medische wetenschap.

 

 

 

 

Xavier (8 jaar) is een van deze spierzieke kinderen, en weet als geen ander hoe het is om aan de zijlijn te staan en heel veel niet te kunnen. Daarom start Xaluti Sieraden, samen met –en voor Xavier en alle andere spierzieke kinderen, de actie Xaluti voor Spieren! Vanaf donderdag 23 januari 18:00 uur tot 13 februari 18:00 uur kunt u bij Xaluti sieraden het speciale Xaluti voor Spieren armbandje kopen, voor slechts € 5,00. De helft van de opbrengst, netto € 2,50 per verkocht armbandje, gaan wij doneren aan het Spieren voor Spieren kindercentrum.* Het armbandje is in maat verstelbaar, en verkrijgbaar in kindermaat en volwassenen maat en past daarom altijd! Aan het armbandje hangt een bedeltje, een ‘Levensboom’, welke o.a. symbool staat voor het eeuwige leven. Het zou prachtig zijn als Xavier op Valentijnsdag een mooi bedrag aan het Spieren voor Spieren kindercentrum zou kunnen overhandigen. U kunt het armbandje bestellen in onze webwinkel, www.xaluti-sieraden.nl.

*Gezien de negatieve berichtgeving in de media, met betrekking tot geld voor goede doelen, hebben we ervoor gekozen zo transparant mogelijk te zijn. In het bestel menu in de webwinkel staat aangegeven hoeveel armbandjes er verkocht kunnen worden, de voorraad dus. We starten met een voorraad van 500 armbandjes, naarmate er verkocht wordt zal dit aantal steeds veranderen. Zo heeft iedereen zicht op het aantal verkochte armbandjes, en daarmee ook op de opbrengst. Op 13 februari zullen wij die opbrengst uiteraard ook zichtbaar maken, evenals het moment van overdracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.