Stedentrip Amsterdam met kids

Voor ons 12,5 jarig huwelijk zochten we een leuk uitje met zijn vijven. Met kinderen denk je dan niet snel aan een stedentrip naar Amsterdam, maar met zoveel leuke musea om te bezoeken is het zeker de moeite waard.

blueboat2Eerste stap is verlof vragen op de school van de oudste meiden. Dit is gelukkig geen enkel probleem om te regelen. Een 12,5 jarig jubileum is een officiële reden om vrij te krijgen.
Tweede stap is het vinden van een plek om te slapen met vijf personen. Dat is nog niet zo makkelijk in een stad. Hotels hebben meestal tweepersoonskamers waar je voor een kind een bed bij mag plaatsen. Om een slaapplek voor vijf personen te vinden is wat lastiger. Uiteindelijk bedenk ik me dat ik veel goede verhalen heb gehoord over de jeugdherbergen van Stayokay. Op de website blijken ze inderdaad familiekamers te hebben. Hier kan een extra bed bijgeplaatst worden. Zo kunnen we met zijn vijven samen slapen.

amsterdam01Bij aankomst zie je gelijk dat er rekening wordt gehouden met kinderen. Ze krijgen een speeltje bij het inchecken en de medewerkers zijn ontzettend vriendelijk. In de kamer staan twee stapelbedden en een babybedje.
Leuk om te zien dat de kinderen niet eens de speeltjes nodig hebben om zich te vermaken. De kasten waarin ze zich kunnen verstoppen geven al genoeg plezier. De grote meiden besluiten dat ze op de bovenamsterdam02ste bedden willen slapen. Leia gaat in het babybedje, maar in de nacht wil ze toch liever bij mij in bed komen. Een beetje krap, maar het gaat net.

In de ochtend kan je gebruik maken van het uitgebreide ontbijtbuffet. Aan de meiden wordt gevraagd of ze chocolademelk willen. Als we aangeven dat we geen koeienmelk drinken, krijgen we gelijk een pak sojamelk van achteren mee. We genieten van de broodjes, sappen, koffie en fruit.

En dan is het tijd om de stad in te gaan. Stayokay ligt naast het Vondelpark, vlakbij het Leidseplein. Een ideale plek om met je kinderen Amsterdam te ontdekken. In het Vondelpark kunnen ze lekker spelen. Naast het Vondelpark begint de leuke kinderrondvaart van the Blue Boat Company. Als echte rivierpiraten worden de kinderen meegenomen door de Amsterdamse grachten.

nemo2Het aantal musea in Amsterdam is zo groot, dat het maar moeilijk kiezen is waar we heen zullen gaan. Op de eerste dag gaan we naar het Tropenmuseum. Het gebouw is al gelijk indrukwekkend voor de kinderen. In het Tropenmuseum junior zijn wisselende landen tentoonstellingen te zien en te ervaren. De vele creatieve workshops zijn zeker de moeite waard om in de gaten te houden.
Voor de maandag is het lastiger om een museum uit te kiezen, omdat de meeste musea dicht zijn. We gaan naar het Amsterdam Museum. Heerlijk rustig zo op de maandag, dat is dan weer het voordeel van bijzonder verlof. Het kleine weeshuis in het Amsterdam Museum is echt een aanrader. Er is zoveel te beleven en te ontdekken.
Natuurlijk mag NEMO niet ontbreken in een weekendje Amsterdam met de kinderen. En zo is er nog een hele lijst aan musea, winkels, parken te ontdekken in Amsterdam. Probeer nu nog maar eens te beweren dat een stedentrip met kinderen niet mogelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.