Speelseizoen is geopend!

Ja hoor, het speeltuinseizoen is weer begonnen! Afgelopen woensdag heb ik met mijn twee oudste kinderen de lente ingeluid met een heerlijk middagje Linnaeushof. Voor ons de eerste keer aldaar en wat hebben we ons vermaakt.

De Linnaeushof is groot, vrolijk, en goed onderhouden. Ik vond het heel fijn dat alle speeltoestellen gewoon in goede staat zijn: alles werkt, is schoon en veilig. Er staan overal bankjes waar ouders relaxed met een boekje van het zonnetje kunnen genieten terwijl de kinderen zich lekker uitleven. Er is een grote picknickweide met tafels en stoelen, en natuurlijk ook veel ruimte om lekker op een kleedje in het gras te liggen.

linnaeushofMijn oudste zoon is 9 jaar, en was aangenaam verrast dat er ook voor hem veel leuke attracties in het park waren. Absolute toppers vond hij de kabelbaan waarbij je hard over het water heen zweeft, de valtoren waarbij je jezelf omhoogtrekt langs een toren en dan in je stoeltje naar beneden valt, en het apparaat waarbij je op eigen kracht het toestel zo in beweging brengt dat het over de kop gaat terwijl jij erin zit!

Voor peuters is er een stuk van de speeltuin apart afgebakend waardoor zij veilig kunnen spelen. Allemaal superleuke dingen, waaronder een heus verkeersdorp met politiefietsen. Jammer dat mijn driejarige niet mee was, hij zou het fantastisch gevonden hebben!

Wij hadden heerlijk weer maar als het een keer wat minder is, is de ruime binnenspeeltuin ook erg fijn.

In de wortelberg middenin het park is een binnenspeelruimte voor peuters en kleuters en zijn elke dag optredens met in de hoofdrol Bennie Broek, de speeltuinmascotte. Deze keer had Bennie een heel speciale gast: Kikker! Kikker kwam het speltuinseizoen officieel openen door een lint door te knippen. Dit ging niet helemaal vlekkeloos omdat Kikker in eerste instantie een botte schaar bij zich had. Gelukkig was er een goede schaar voorhanden en kwam het toch nog goed. De massaal toegestroomde kinderen vonden het prachtig! Na het optreden werd er voor de kinderen nog een kikkerverhaal voorgelezen.

Wij hebben een heel fijne middag gehad en zijn zeker van plan komende zomer nog eens een dagje Linnaeushof te doen!

Verslag geschreven door Kletsmama reporter Colette.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.