Sinterklaasboeken

Inmiddels wordt het een traditie naar de Sinterklaasperiode toe: voorlezen uit de Sinterklaasboeken die je kan sparen in verschillende supermarkten. Er zijn er al heel wat verschenen. Bekende Nederlanders werken samen met illustrators om een origineel Sinterklaas prentenboek te maken.

Dit jaar verschijnen er weer drie boeken. Ben je ook al zo benieuwd welke BN’ers mee werken? Zal ik het je dan verklappen?

Sint wil een puppyWendy van Dijk heeft het boek ‘Ik wil een puppy’ geschreven. Sinterklaas wil namelijk heel graag een puppy, maar daar voelen de Pieten helemaal niks voor. Zo’n klein hondje vraagt veel tijd, terwijl ze het al zo druk hebben. Als de puppy tóch komt, loopt alles in het honderd… Dit is haar eerste kinderboek en ik kan me zo voorstellen dat er heel wat ouders zijn die vaak te horen krijgen van hun kind dat ze een puppy willen. Een super leuk boek waar kinderen zich snel in zullen herkennen.

Sint op de kermisRafaël van der Vaart heeft het boek ‘Sint op de kermis’ geschreven. Het gaat over Rita en Jopie die kermiskinderen zijn. Ze trekken van plek naar plek. Maar… weet Sinterklaas dan wel waar hij moet zijn om de cadeautjes te brengen? Bovendien hebben ze geen schoorsteen op hun wooncaravans. En hoe moeten de cadeautjes in de wooncaravan komen? Ze bedenken een slim plan, maar of dat goed uitpakt?

Sint gaat de wereld rondHet derde boek is geschreven door Nicolette van Dam. Sint is, samen met Amerigo, relaxt op reis. Ondertussen is het in zijn kasteel in Madrid minder ontspannen. De Pieten zijn in paniek en hebben de hulp van Sinterklaas hard nodig. Waar is Sinterklaas op reis? Begrijpt hij de noodkreet van de Hoofdpiet dat hij snel moet terugkomen? Het lijkt van niet, want de Pieten krijgen ansichtkaarten van Sint vanuit de hele wereld. Wat is er toch aan de hand met Sint?

De sinterklaasboeken zijn vanaf 10 november verkrijgbaar bij de supermarkten van de winkelformules PLUS en Deen. Bij Poiesz en Jan Linders zijn de Sinterklaasboeken vanaf 11 november verkrijgbaar en bij Hoogvliet vanaf 13 november. Kijk voor meer informatie op: www.sinterklaasprentenboeken.nl

Prijsvraag
Kletsmama mag drie sets van deze leuk Sinterklaas boeken verloten. Wil jij hier kans op maken? Vul dan onderstaand formulier in, like Kletsmama op Facebook en deel het bericht op FB of volg Kletsmama op Instagram en like het bericht! Als je geen FB of Instagram hebt, kan je hieronder een reactie plaatsen (mag natuurlijk ook als je wel FB of Instagram hebt).

Prijsvraag is afgelopen.

Winnaars zijn geworden: Kristel, Sigrid en Gaby

8 gedachten over “Sinterklaasboeken

 1. Nu onze dochter zelf goed kan lezen en het waarschijnlijk het laatste jaar is dat ze nog in de Sint geloofd zou zo’n mooi boek een leuke verrassing zijn.

 2. Leuk voor mijn eigen jongens én voor de kinderen uot mijn kleuterklas. Sinterklaas blijft het hele jaar door een een terugkerend onderwerp bij mijn zoon.

 3. Ik ben dol op kinderboeken.
  Als kleuterjuf en mama heb ik er al heel wat voorgelezen.
  Het boekje Sint gaat de Wereld rond past dan nog eens extra goed bij de kinderboekenweek van dit jaar. Dus ik ben alvast grote fan!

 4. Ik doe heel graag mee voor mijn eigen kinderen. We versieren het huis altijd in Sinterklaasstijl en dan hebben we ook een hoekje met Sinterklaasboeken. We kijken er al uit om ze te gaan lezen. Natuurlijk neem ik ze ook nog mee naar school zodat de kinderen in mijn klas er ook van kunnen genieten.

 5. De wind waait door de bomen
  en hoor daar de paardenvoetjes zachtjes gaan
  Plots wordt er aan de deur geklopt
  Ik blijf roerloos staan
  Hoor hoe vol verwachting mijn hartje klopt
  Is de Goedheiligman al aangekomen
  met een boek voor mijn schoentje?
  Alvast zeg ik:
  “Dank je Kletsmama kapoentje!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.