Plopsa Coo

Voor onze vakantie in Zuid-Limburg zochten we een leuke bestemming in de Ardennen om met de meiden heen te gaan. Wandelen en fietsen waren geen optie en toen we zagen dat er een Plopsa park midden in de Ardennen zit, was de keuze snel gemaakt.
De weg naar het park is al een hele belevenis als je het platte polderlandschap van Flevoland gewend bent. De meiden keken hun ogen uit. Als je dan bij het park aankomt en je ziet om je heen hoge bergen en een prachtige waterval dan kan je dag eigenlijk al niet meer stuk.plopsacoo3Het speciale aan Plopsa Coo ten opzichte van andere Plopsa parken is zeker de unieke ligging. Het park maakt hier dan ook handig gebruik van. De kabelbaan gaat hoog de berg op. Met een plakkerige hand van mijn dochter naast me trotseert ze haar hoogtevrees om te kunnen genieten van het uitzicht. Bovenop de berg kan je nog hoger klimmen in de klimtoren. Het uitzicht wat je dan hebt is geweldig. Heel jammer dat we een nevelige dag hadden, maar ook met de nevel hebben we genoten. Onderweg naar beneden komen we Maja de Bij en Wicky de Viking nog tegen die onderweg naar boven zijn.

Naast de kabelbaan is er nog een berg te trotseren. Dit keer met een bobslee. Je wordt hoog op de berg getrokken en glijdt dan met je bobslee naar beneden. Doordat je zelf de snelheid van de bobslee kan bepalen mag je er al in met kinderen vanaf 85cm. Leia vond het geweldig. Ik dacht nog om langzaam met haar naar beneden te gaan, maar ze bleef maar roepen “harder, harder”.

plopsacoo2Op een warme zomerdag kan je wel een verfrissende attractie gebruiken. We kiezen ervoor om naar de nieuwste attractie, Dino Splash, te gaan. Er staan drie rijen waarbij niet duidelijk is waar welke rij voor is. We besluiten om de kortste rij te kiezen. Deze blijkt voor de twee kortere banen (de oranje en groene) te zijn. Yaël heeft nog niet helemaal door wat de attractie gaat zijn als we samen in een bootje stappen. Als we dan naar beneden sjezen schrikt ze wel een beetje van de snelle afdaling. Meilan vindt het helemaal geweldig en roept gelijk dat dit zo gaaf was.

Met drie kinderen die allemaal onder de 1.40m zijn is het wel soms lastig in een pretpark. Bij de meeste attracties mogen de kinderen alleen onder begeleiding naar binnen. Gelukkig zijn er ook veel plekken waar er gespeeld kan worden in de tijd dat ik met één van de kinderen naar een attractie ging. Er zijn meerdere speeltuinen, een dierenweide, midgetgolf of kijk naar de aapjes op het apeneiland. De apen komen allemaal van Stichting AAP (waar wij toevallig vlakbij wonen). Dit vond ik erg mooi om te lezen. Apen die niet meer teruggeplaatst kunnen worden in het wild, krijgen hier een mooie plek om oud te worden.

Zoek je na de Dino Splash nog meer verfrissing? Dan moet je zeker naar de Maja Splash gaan. Droog blijf je zeker niet. Je kan met vier personen tegelijk in de boomstam zitten. De eerste attractie waarbij ik niet twee keer in de rij hoef te staan om met de oudste twee erin te gaan, heel handig.

Er is nog zo veel meer te doen zoals de Wicky de Viking achtbaan, de Mega Mindy zweefmolen (hoog in de lucht), draaimolen, Bumba botsautootjes en Kabouter Plop konijnenrit. We zijn speciaal op woensdag gekomen, maar dan nog komen we tijd tekort en zouden we nog uren kunnen blijven. Op de woensdagen in de zomer is het park extra lang open tot 22uur. Met sfeervolle muziek is er een gezellige sfeer terwijl het steeds donkerder wordt. De avond wordt afgesloten met vuurwerk. Wij hebben het vuurwerk alleen niet meer gezien. Toen we uiteindelijk om 22.15uur weggingen was er nog geen vuurwerk geweest.plopsacoo1We hebben een geweldige dag gehad. Eigenlijk denk ik dat ik Plopsa Coo het leukste pretpark vind waar ik tot nog toe geweest ben. Vooral de unieke locatie en de attracties die daaromheen zijn gemaakt maken het geweldig. Kijk op http://www.plopsa.be/plopsa-coo/nl voor de openingstijden en de tarieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.