Review persoonlijke vriendenboekjes

Met een schoolgaand kind ontkom je er niet aan, ook Meilan moet een vriendenboekje krijgen. Maar wat voor vriendenboekje? In de winkels koopt iedereen dezelfde en daar hou ik niet van. Dus ik kijk verder en zie op internet persoonlijke vriendenboekjes. Een vriendenboekje met de naam van je kind erop gedrukt of zelfs met een foto erop. Dat is nog eens uniek. Dan komt weer de vraag wat is het verschil tussen de verschillende persoonlijke vriendenboekjes. Om dat goed te kunnen beoordelen heb ik de drie aanbieders, Bookadoo, Bulbby en Koter Kado gevraagd om mee te werken aan een vergelijking. Dit wilden ze alle drie graag doen.

Van Bulbby ontving ik een boekje voor Yaël. Je kan kiezen uit verschillende kleuren (blauw, rood en roze) en uit verschillende logo’s voor op de voorkant. Het boekje heeft een mooie linnen kaft. Ik denk toch altijd in het roze met mijn meiden, dus voor Yaël heb ik een roze kaft uitgekozen met witte bloemetjes erop.
Er is plek voor 50 vriendjes/vriendinnetjes om iets te schrijven. De vragen vind ik erg leuk gedaan. Het zijn geen losse vragen, maar de vragen zijn verpakt in een tekstje. “Hoi, dit is een berichtje van…… En het leukste aan jou vind ik…….. Als het kon zou ik jou graag mee willen nemen naar…..” etc. Links is er plek voor een tekening.
Een vriendenboekje bij Bulbby kost €16,95 (€2 verzendkosten)

Koter Kado was zo aardig om voor beide meiden een vriendenboekje op te sturen. Meilan kreeg een groene en Yaël een roze. Je kan ook nog kiezen voor een blauwe. Het boekje heeft een stevige kaft, wat altijd wel handig is met boekjes voor kinderen.
Er is plek voor 31 vriendjes/vriendinnetjes om iets te schrijven. Koter Kado heeft de meeste vragen om in te vullen. Vragen zijn bijvoorbeeld “Je kent mij van” “Het leukste om te doen op school… en thuis…” “Ik ben stiekem verliefd op” “mijn wens voor jou is”.
Een vriendenboekje bij Koter Kado kost €12,95 (€1,95 verzendkosten)

Bookadoo valt op naast de andere vriendenboekjes. Hier staat niet alleen de naam op de voorkant, maar ook een foto. Je kan kiezen uit verschillende thema’s (K3, Piet Piraat, Prinses, Popstar, Rafael van der Vaart, Superkid en Voetbal). Je hebt een foto nodig van je kind waarin het recht in de camera kijkt, haar achter de schouders, geen andere personen op de foto en mooie belichting. En ondanks dat ik genoeg foto’s maak, had ik toch geen foto van Meilan die hieraan voldeed. Zorg er dan maar voor dat ze op de juiste manier op de foto gaat. Uiteindelijk maar verklapt waarom ze op de foto moest en toen wilde ze ineens dolgraag meewerken. Was erg benieuwd hoe ze haar hoofd zouden knippen en moet zeggen dat hebben ze heel mooi gedaan. Naast het vriendenboekje krijg je ook een velletje met stickers met de foto erop (handig als je in een ander vriendenboekje moet schrijven) en een setje visitekaartjes met foto erop (handig om te geven als ze ergens gaat spelen).
Er is plek voor 20 kinderen. Dat is helaas niet zo veel. Waardoor het wel snel vol is. Ook op de pagina’s met vragen staat op elke pagina een foto van je kind in stijl. Vragen zijn bijvoorbeeld “ik word blij van” “ik ben goed in” “mijn grootste wens is” “mijn leukste herinnering aan jou is”.
Een vriendenboekje bij Bookadoo kost €19,95 (€2,95 verzendkosten).

Conclusie
En is er nu eentje echt het beste? Nee, dat kan je niet zo zeggen. Die van Bookadoo is het meest speciaal. Veel persoonlijker kan je het niet maken. Deze is echter ook het duurste. Niet alleen in prijs, maar helemaal het aantal vrienden die er in kan schrijven in vergelijking met de andere boekjes. Bulbby heeft een mooie kaft en hier kunnen de meeste vrienden in schrijven. Koter Kado is het voordeligst en heeft de meeste vragen.

2 gedachten over “Review persoonlijke vriendenboekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.