Op ontdekking in NEMO

Een museum kan je het niet echt noemen. Al is onze museumkaart wel geldig in NEMO. NEMO is een ontdekkingscentrum, het grootste Science center van Nederland.
Al van ver valt NEMO op. Het grote groene gebouw wat lijkt op een schip is niet te missen. Als je dan ook nog op een dag in de vakantie erheen gaat, zie je van alle kanten mensen erheen lopen. Het is bij de ingang best druk en dit zal door heel NEMO zo blijven. Als je de mogelijkheid hebt, kan je beter buiten de vakanties en weekenden gaan. Al kan je dan weer schoolreisjes tegenkomen.

nemo2We gaan het museum in en overal zijn medewerkers proefjes aan het laten zien waar de kinderen mee mogen doen. We lopen de trap op waar de meiden gelijk aan de slag gaan met bellen blazen. Geen kleine bellen zoals kinderen thuis kunnen doen, maar reuze bellen. Met allerlei vormen en spiraal bellen kijken de meiden hun ogen uit. Het leukste is nog als ze zelf in een reuze bel mogen staan.

Gedurende de dag zijn er demonstraties van de grote kettingreactie. Van alles kan hier bewegen en reageren op elkaar. Kinderen kijken ademloos naar wat er allemaal gebeurt. Het leukste is natuurlijk als ze zelf mogen mee helpen.

nemo1Er is zoveel te doen en te beleven, dat je echt de hele dag nodig hebt om alles te kunnen doen. We leren over krachten. Een bal die je met lucht in de lucht kan houden. Jezelf ophijsen met een katrol. Een lift die door draaien omhoog of omlaag gaat. Hoe elektriciteit werkt. De kracht van water. Hoe je ogen je kunnen bedriegen in wat klein en groot is.

Van al het ontdekken krijg je natuurlijk wel honger. Wat je dan zeker niet mag missen is het dakterras van NEMO. Een adembenemend uitzicht over heel Amsterdam terwijl je geniet van je lunch. Zorg er wel voor dat je je entreebewijs bij je hebt. Het dak is namelijk ook te beklimmen als je niet in het museum was, maar om het museum weer in te komen heb je je entreebewijs nodig.

NEMO is van april t/m augustus elke dag geopend (de overige maanden niet op maandag). Kijk voor meer informatie op http://www.e-nemo.nl/nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.