Op bezoek bij het Amsterdam Museum

Afgelopen jaar hadden we een Julianatoren abonnement. Hier hebben we veel plezier van gehad. Zoveel pretparken hebben we nog nooit in een jaar gezien. Maar voor dit jaar wilden we weer iets anders en kozen voor een museumkaart.

amsterdammuseum02We waren op maandag in Amsterdam en dan is er niet veel keuze in museums die open zijn. Maar dat maakt helemaal niet uit, want het Amsterdam Museum bleek open te zijn. Het is niet het eerste museum waar je aan denkt als je met jonge kinderen (2, 6 en 9 jaar oud) naar het museum gaat, maar het bleek ontzettend de moeite waard te zijn.

Speciaal voor kinderen is er Het Kleine Weeshuis. In het gebouwencomplex van het Amsterdam Museum was vier eeuwen lang het Burgerweeshuis gevestigd. Bezoekers van Het Kleine Weeshuis stappen een andere wereld binnen en belanden in een levendig en bruisend 17de-eeuws weeshuis in het hart van een welvarende handelsstad.

dat je door een tunnel kon kruipen en in de keukenkast uitkwam, vond ik het allerleukst – Yaël, 6 jaar

De kinderen krijgen een armband waarmee ze zich kunnen registreren. Inamsterdammuseum01 het weeshuis vind je overal plekken waar ze hun armband tegenaan kunnen houden. Afhankelijk van de leeftijd wordt er iets over het weeshuis verteld en krijgen de kinderen opdrachten om te doen. Aangezien mijn meiden verschillende leeftijden hebben kregen ze ook verschillende verhalen met hun armbanden. Lopend door het weeshuis ontdekken ze alles over het leven van Jurriaan die in de 17de eeuw in het weeshuis heeft gewoond. Zo komen we bij een kakdoos, de eetzaal en de slaapzaal.

ik vond het zo spannend hoe het met Jurriaan zou aflopen – Meilan, 9 jaar

Het Kleine Weeshuis is een heel leuke manier om iets te weten te komen over het leven van weeskinderen in Amsterdam in de 17de eeuw. Met de vele activiteiten die er te doen zijn, blijven kinderen geboeid en tussendoor krijgen ze ook nog een geschiedenisles. Door de verschillende verhalen voor jonge en oudere kinderen is Het Kleine Weeshuis voor alle leeftijden geschikt en dat maakt het ideaal als je kinderen in verschillende leeftijden hebt.

2015-01-12 12.24.29Naast Het Kleine Weeshuis is de rest van het Amsterdam Museum voor de wat oudere kinderen (8+) ook interessant. Met DNA Amsterdam reis je door de geschiedenis van Amsterdam. Je kan naar filmpjes kijken, foto’s bekijken en dingen doen zoals virtueel fietsen door het oude en nieuwe Amsterdam.

Het Amsterdam Museum is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00uur. Met je museumkaart krijg je gratis toegang en anders betaal je vanaf 5 jaar €6 en volwassenen €12 voor entree. Het museum ligt midden in het centrum van Amsterdam naast de Kalverstraat. Voor meer informatie kan je kijken op http://www.amsterdammuseum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.