Mamadag

Met drie meiden vergeet je wel eens echt de tijd te nemen voor elk kind apart. Als je thuis bent is dat gewoon lastig, er is altijd een zus in de buurt. Soms ga ik dan met een van de meiden even naar boven. Even op bed liggen en kletsen over wat hun bezig houdt. Dat lucht op, maar je weet dat er elk moment een nieuwsgierige zus binnen kan komen. Nu hebben we iets nieuws bedacht om af en toe gewoon even samen te kunnen zijn zonder zussen in de buurt, de mamadag!Elke meid komt aan de beurt en we maken er een leuk dagje uit van. Zo ging ik vorige week met de oudste een dagje weg. We reizen per trein, wel zo ontspannen. En tijdens het treinen kijken we op de laptop onze favoriete serie Gilmore Girls. We gaan eerst naar Leiden naar het Rijksmuseum voor Oudheden. Daar kan je nu een Dummie de Mummie speurtocht volgen in de Egypte tentoonstelling. Het is niet zo groot, maar voor ons dagje uit een perfecte start. Samen lossen we de speurtocht op en dan gaan we weer terug naar de trein. We kopen een patatje als lunch, op mamadag mag dat. We reizen door naar Den Haag om te gaan shoppen. Niet zo moeilijk natuurlijk, bij H&M slagen we ruim voor haar. Het is wonderlijk hoe snel de dag weer voorbij is, maar we hebben er allebei van genoten.

Bij thuiskomst komt van zusje gelijk de vraag wanneer haar mamadag is. Ze moest nog een paar dagen wachten maar haar dag staat voor morgen gepland. Voor haar heb ik het kinderboekenmuseum in Den Haag gepland. Hier zijn we nog nooit geweest en voor mijn boekenwurmpje lijkt me dit wel een leuk museum. Daarna gaan we natuurlijk weer shoppen in Den Haag. Nu nog even bedenken wat ik met haar in de trein zal kijken op de laptop.

En dan staat voor zaterdag de mamadag van de jongste in de planning. Met haar blijf ik dichterbij huis. We gaan samen naar het theater om Pinokkio van het Efteling theater te zien.

Hebben jullie ook wel eens een mamadag? Ik kan het je zeker aanraden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.