LEGO World 2015

Het favoriete uitje in de herfstvakantie: LEGO World! Elk jaar lijkt het weer groter te worden en elk jaar is het een groot feest om erheen te gaan. We gaan met de trein naar Utrecht en langzaam stroomt de trein vol met kinderen die allemaal dezelfde route nemen naar de Jaarbeurs. Vanaf het station is het nog een klein stukje lopen tot we bij de ingang van LEGO World zijn.

Het is weer gezellig druk, maar we hadden niet anders verwacht. legoworld2015De plattegrond wordt meteen bekeken en de meiden roepen door elkaar “Ik wil naar LEGO Friends! Ik wil naar Star Wars! Ik wil naar DUPLO!”. We gaan ons niet vervelen vandaag. We beginnen bij LEGO Friends. Aangezien de meiden hier dagelijks mee spelen thuis, heeft dit de grootste aantrekkingskracht. De nieuwste sets worden uitvoerig bekeken. Vooral de popstar serie trekt de aandacht van de meiden. Ze hebben net hun zakgeld bij elkaar gelegd om een aantal popstar sets te kopen en genieten vast van de sets.

Terwijl ze naar sets staan te kijken, worden ze aangesproken door een medewerker dat ze stickers kunnen verdienen. Met vier stickers krijgen ze een prijsje. Hier werken ze uiteraard graag aan mee. Ze maken een mooi bouwwerk, schrijven een brief, gaan in de luchtballon en vinden de sleutels. Als beloning krijgen ze alle drie een dolfijnen sleutelhanger van LEGO Friends.2015_10Bij elk thema is er ontzettend veel te doen. Ondanks de drukte vallen de rijen meestal wel mee. Behalve bij de verschillende luchtkussens. Hier staan telkens zulke lange rijen dat we die overslaan. Voor luchtkussens zijn we tenslotte ook niet naar LEGO World gekomen. Bij LEGO Dimensions poseren de meiden voor een groen scherm. Als achtergrond kiezen ze een spookhuis. Het resultaat kunnen we op Facebook terugzien.
Ze lopen door een LEGO waterval en laten zich schminken bij een van de vele schminkmogelijkheden. Het spannendst is de Star Wars Rebels baan. Als grote Star Wars fans nemen ze de lange rij voor lief en wachten geduldig hun beurt af om de baan te bestormen. Als beloning krijgen ze aan het einde een diploma.

Na de Star Wars Rebels baan is het tijd om het Star Wars gedeelte te bezoeken. Met een dochter die Leia heet (en zichzelf prinses Leia noemt), is Star Wars erg geliefd in het gezin. Bij elk Star Wars LEGO standbeeld moet geposeerd en een foto gemaakt worden. Jammer dat er geen standbeeld van prinses Leia is, maar Yoda, Darth Vader, Luke en R2D2 worden ook gewaardeerd. Er kan weer flink gebouwd worden en om even bij te komen kan er naar een aflevering van Rebels gekeken worden.2015_101We sluiten de dag af met een bezoek aan het LEGO Fans gedeelte. Hier is LEGO World 15 jaar geleden mee begonnen en de bouwwerken blijven indrukwekkend. Ongelooflijk wat een werk LEGO fans erin hebben gestopt om bouwwerken te maken waar je mond van open gaat. We genieten van het paarse dorp, het dorp in de bergen, het land van Maas en Waal en nog veel meer bouwwerken.
Bij het verlaten van LEGO World krijgen de meiden nog een goodiebag welke uitgebreid wordt bestudeerd op de terugweg in de trein. Ze hebben weer genoten van LEGO World en kijken nu al uit naar volgend jaar, maar morgen gaan ze eerst weer verder spelen in hun eigen LEGO wereld thuis.

LEGO World is nog open t/m 27 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht. Tickets kan je het beste van tevoren online kopen op www.legoworld.nl. Bij de kassa zijn de kaarten namelijk €5 duurder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.