Landelijke Veiligheidsdag

Hulpdiensten tonen op spectaculaire wijze hun werk op de landelijke Veiligheidsdag in Almere
Ontdek de wereld van politie, brandweer, hulpdiensten, ambulance en defensie tijdens de Landelijke Veiligheidsdag in Almere. Reddingswerkers, blus- en duikteams, mariniers en verschillende politiespecialisten laten zien hoe zij branden blussen en slachtoffers uit het water redden, welke hulpdiensten uitrukken bij een aanrijding en welke hulpverleners wat doen op een plaats delict. Altijd al willen weten hoe zo’n gecombineerde reddingsactie in zijn werk gaat? Kom dan op zaterdag 11 april van 12.00 tot 17.00 uur naar het centrum van Almere. Er is voor jong en oud van alles te zien, te doen en te beleven. Kom kijken en laat je informeren!

Begin dit jaar kreeg de Veiligheidsdag het predicaat ‘Landelijk’ van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Burgemeester Annemarie Jorritsma opent de Landelijke Veiligheidsdag om 13.00 uur officieel. Dit gebeurt met een spectaculaire onderscheppingsactie van een drugstransport op het Weerwater door de mariniers. Bij die actie dumpen de ‘criminelen’ hun handelswaar in het water. Daarnaast moet ook een drenkeling gered worden. Deze actie wordt elk anderhalf uur herhaald en afgewisseld met aan gezamenlijke actie op het land door politie, brandweer en ambulance.

Specialisten van de politie, reddingswerkers bij de brandweer en ambulancepersoneel laten zien wat er allemaal komt kijken om na een verkeersongeval een slachtoffer uit zijn auto te halen. Ieder heeft zijn eigen rol, maar ze helpen elkaar ook intensief. Zo zet Rijkswaterstaat de weg af, regelen motoragenten het verkeer en krijgen patiënten een infuus van verpleegkundigen. Bij grote calamiteiten wordt een noodhospitaal ingezet. Daarnaast laat defensie zien wat militairen doen op internationale missies en wat hun humanitaire taken zijn. Ook PIT, de Veiligheidsexpo aan het Schipperplein, opent zijn deuren op de Landelijke Veiligheidsdag voor het publiek. Hier kunnen bezoekers plaatsnemen in een politiecel, het wapendepot in en nog veel meer.Fred Rotgans

Meet & Greet met Harm Alarm en Brandweerman Sam
Op het Forum en het Stationsplein kunnen kinderen op de foto met hun helden. Brandweerman Sam staat op het Stationsplein en Harm Alarm is te vinden op het Forum. Nadat je op de foto bent geweest, krijg je een stempel voor je stempelkaart. Stempelkaarten hebben Harm Alarm en Brandweerman Sam ook bij zich. Bij inlevering van een volle stempelkaart maak je kans op een gezinsjaarkaart van PIT, een rondvaart met de historische blusboot Jan van der Heijden II voor 8 personen, of een verjaardags¬feestje bij de brandweer, de reddingsbrigade, KNRM, Kidseiland of PIT voor jezelf en 5 vriendjes. Ga dus langs bij Harm Alarm op het Forum, Brandweerman Sam op het Stationsplein en bij Defensie op de Esplanade. De vierde stempel haal bij de kassa van PIT, daar lever je je kaart ook in. En je kunt er gelijk met korting een kijkje binnen nemen. Je herkent de stempelposten aan een grote beachflag. Wie weet ben jij wel een van de gelukkige winnaars!

Houd de website regelmatig in de gaten voor aanvullingen op het programma!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.