Kinderrondvaart door Amsterdam

Ben je in Amsterdam, dan zijn de rondvaartboten niet te missen in de grachten. Meestal zie je er een hoop buitenlandse toeristen op zitten en ziet het er een beetje suf uit. En toch trekt het bij de kinderen en vragen ze altijd of we ook met de boot zullen gaan. Als kind heb ik met mijn buitenlandse familie nog best vaak een rondvaart gedaan en eigenlijk vond ik het altijd erg leuk. Maar nu klinkt een rondvaart een beetje suf om te doen. Tot ik het bericht voorbij zag komen dat er sinds kort een speciale kinderrondvaart is bij de Blue Boat Company, de Zoetwaterpiraten.blueboat1De kinderrondvaart is onderdeel van de gewone rondvaart. Zo kunnen volwassenen hun eigen audio luisteren en kinderen de speciale zoetwaterpiraten rondvaart. Ze krijgen een boekje met opdrachten en een piraten ooglapje, een verrekijker en krijtjes. Zo begint het avontuur gelijk goed.

In de lente en zomermaanden kan het best druk zijn bij de rondvaart. Je kan online al kaarten kopen zodat je niet bij de kassa hoeft te wachten, maar de boot kan ook nog vol zitten. Wij moesten een half uur wachten omdat de boot al vol zat. Gelukkig begint aan de andere kant van de (drukke) weg het Vondelpark waar de meiden zich prima een half uur konden vermaken. In de boot konden we helemaal vooraan zitten. De meiden maakten er goed gebruik van om allerlei vragen te stellen aan de kapitein en helemaal vooraan naast de kapitein te gaan staan voor nog beter uitzicht.

Om de audiotour te kunnen luisteren kan je oordopjes krijgen in de boot. Voor de kinderen is het echter aan te raden zelf een koptelefoon mee te nemen. De oordopjes bleven namelijk niet in hun kleine oren zitten waardoor ik ze de hele vaart bij hun oor moest houden. Dat is niet echt handig.blueboat2Tijdens de rondvaart nemen Sjonnie & Harold de kinderen mee op avontuur in hun eigen audio tour. Spot alle dieren in de stad met de Zoetwaterpiratenkijker, ontwerp een familiewapen en een tattoo voor Harold, herken de watergeluiden en ontwerp een schip-huis voor Harold! Je vaart door de beroemde grachten langs het Anne Frank huis, achter het Centraal Station langs NEMO, het Scheepvaartmuseum, Carré, de Hermitage, over de Amstel, langs de Heineken brouwerij, het Rijksmuseum om weer terug te komen bij het begin. Maar eigenlijk kijken de kinderen niet zo veel naar de gebouwen. Er wordt vooral gelet of ze borden met een P zien, want dat zijn verboden voor zoetwaterpiraten borden en dan moeten ze bukken. Ze zijn op zoek naar de dieren op gebouwen die in het boekje staan. En zo vermaken ze zich gedurende de 75 minuten rondvaart terwijl de volwassenen rustig genieten van hun eigen rondvaart.

We hebben ontzettend genoten van de rondvaart. De mogelijkheid voor de kinderen om naar een eigen audiotour te luisteren is echt een meerwaarde. Vreemd eigenlijk dat andere rondvaartmaatschappijen deze optie nog niet bieden. Een gezinsticket bij de Blue Boat Company kost online €40 en hier zit de kinderrondvaart automatisch bij inbegrepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.