Kabouter Plop in het theater

Afgelopen woensdag 7 oktober mochten wij naar de première van de Kabouter plop show kabouterplopshow‘het Sprookjesboek’ in Bergen op zoom. We liepen over de rode loper naar binnen en daar werden we vriendelijk ontvangen. Overal ballonnen in alle kleuren van de regenboog. Het was echt een feestje.

Vol spanning gingen we de zaal in. Mijn twee kids konden allebei op een zitverhoger zitten zodat ze de show goed konden zien. We smikkelen nog wat van de lekkere aardbeien plop koeken en toen ging het gordijn open. Jesse (3 jaar) zat op het puntje van zijn stoel.

Halloooooo! Ploppertjes!
Kabouter Plop verschijnt op het toneel en de overige cast voegt zich bij Kabouter Plop op het podium. Kabouter Smal, Kabouter Kwebbel en Kabouter Klus of is het nou Kabouter Lui?
Het is een beetje verwarrend voor mij, hij lijkt op klus maar draagt de post tas van Lui.
Maar al gauw werd het ons duidelijk gemaakt. Kabouter Lui is erg ziek, ligt met de mazelen in bed en kon jammer genoeg niet bij de Show zijn.

Maar wie gaat dan de post bezorgen nu kabouter Lui ziek is. “Dat doe ik!” Zegt Kabouter Klus “Maar, dat gaan we vkabouterplopshow2anaf nu wel even anders doen! Ik snap niet dat je zo moe kan worden van post bezorgen!’ En hij gooide alle post op het podium op een hoop. “Zo, klaar! Iedereen moet nu zelf zijn post uitzoeken!’ Klus krijg zelf ook post waarin zijn neef Storm om hulp vraagt en zo gaat het kaboutergezelschap op reis.

Het podium is een groot boek met daarop het grote sprookjesboek. Uit het boek klinkt gehuil maar het boek zit op slot.
Storm de Boekenworm helpt de kabouters met het vinden van de sleutel.
Het boek gaat open en op de pagina is een groot gezicht te zien van iemand die heel verdrietig is, zijn naam is Billy. Billy het Sprookjesboek is droevig, omdat er nog nooit iemand aan hem een sprookje heeft voorgelezen! Onze kabouters schieten in actie en samen met het publiek vertellen ze een uniek sprookje vol interactie, humor en verkleedpartijenkabouterplopshow1. Aan het einde huilt Billy nog steeds alleen nu van geluk.

O, ohhh ze moeten rennen de grote mensen komen thuis. Net op tijd zijn de kabouters buiten het huis en horen dat het kindje het sprookjesboek open ziet liggen met daarin een nieuwe sprookje geschreven……wie heeft dat nu toch gedaan?

Het was een leuke voorstelling voor zowel de kleintjes als de iets oudere. En mama, ja die heeft ook genoten.

kabouterplopshow3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.