Tjoeke, tjoeke, tuut, tuut! Thomas in de Julianatoren

Op uitnodiging van Kletsmama zijn wij vandaag naar de Julianatoren geweest. Op zichzelf natuurlijk al super leuk maar temeer omdat de Julianatoren alle vrijdagen, zaterdagen en zondagen van september wordt bezocht door Thomas de trein!

20150905_124122Dat beloofde dolle pret te worden met vier jongens van 10, 8, 6 en 3 waarvan vooral de jongste helemaal idolaat is van Thomas de trein.
Het geluk wilde dat het vandaag een regenachtige zaterdag was. Vooral in de ochtend flinke plensbuien waardoor het heerlijk rustig was in het park. We konden letterlijk voor de deur parkeren en stonden binnen een minuut bij de kassa waar de kaarten van Kletsmama klaar lagen. Aangezien het zonnetje inmiddels heerlijk scheen konden we ons geen beter begin van de dag voorstellen. Bij de ingang hingen posters ter aankondigen van de voorstelling van Thomas en de kinderen wilden daar natuurlijk meteen bij poseren.

Omdat het zo ontzettend rustig was in het park konden de jongens naar hartenlust in alle attracties. Ze vonden alles eigenlijk geweldig; diverse auto’s en treintjes, de botsauto’s, het IMG-20150905-WA0097reuzenrad, de achtbaan, maar ook zeker de speeltuinen, trampolines en ballenkanonnen. Helaas waren de hoge glijbanen dicht vanwege de regen. Zelfs onze zoon van 10, die eigenlijk al een beetje te groot is voor de Julianatoren, heeft zich kostelijk vermaakt. Waar hij normaal gesproken toch echt niet in de rij wil voor een ritje dat “te kinderachtig” is, kon hij nu gewoon doorlopen en ontdekken dat het stiekem toch nog wel erg leuk is. En het spookhuis ook best een beetje eng…

Het is best bijzonder hoe de Julianatoren zoveel attracties op een relatief kleine ruimte heeft weten te krijgen. Omdat er zo’n beetje meer wespen waren dan mensen hebben we op ons gemakje alles kunnen doen. En een broodje gegeten tijdens het schuilen voor de regen, want ja helaas in de middag toch wel de nodige buien gehad. Gelukkig was er voldoende ruimte om overdekt te zitten. Ik denk dat het op een drukkere dag niet eens lukt om alles te doen, zoveel is het! Ik vraag me ook wel een beetje af of het in het midden gedeelte van het park niet heel chaotisch wordt als het drukker is, er zitten daar ongeveer 5 ritjes op een kluitje en was nu al een beetje onoverzichtelijk. Ik stel me daar een paar honderd man extra voor en ben blij dat ik er vandaag was…

IMG-20150905-WA0021En dan natuurlijk de Thomas show! Daar was het vandaag natuurlijk om te doen. De grote circustent staat helemaal achterin in het park dus wij zijn uiteindelijk bij de show van 15.30 uur geweest (de show is 4 keer per dag te zien). Behalve dat er her en der verspreidt over het park wat posters hangen wordt er verder helemaal niet met het thema gedaan. Alhoewel ik niet de indruk heb dat mijn kinderen het echt gemist hebben vind ik dat als ouder wel een beetje jammer. Zeker omdat er best veel media aandacht uitgaat naar de Thomas weekenden bij de Julianatoren. Als ik het vergelijk met de Thomas de trein week bij het Spoorwegmuseum bijvoorbeeld is dit wel een beetje karig. Er was overigens wel een marktkraampje bij de ingang van de tent waar je een paar Thomas spulletjes kunt kopen. Ik vond het erg prijzig maar de jongste kinderen vonden de kraam natuurlijk machtig mooi.

De show zelf IMG-20150905-WA0092was vrij kort maar erg leuk. Begrijpelijk niet meer voor een 10 jarige maar de andere drie jongens hebben gebiologeerd zitten kijken. En de liedjes gezongen, gestampt en geklapt. Leuk opgezet voor de jongste kinderen. Na de show was er gelegenheid om met Thomas op de foto te gaan maar daar ontstond al snel een behoorlijke rij (de enige van de hele dag weliswaar) en wetende dat mijn kinderen altijd dichtklappen als ze op de foto “moeten” met een bekend figuur hebben we besloten om weer lekker buiten te gaan spelen en nog wat ritjes te doen. Dat vonden de kinderen ook echt het allerleukst.

Het park sloot, terecht, al om 17.00 uur vandaag. Nadat we nog even van de afscheidsshow hebben kunnen genieten en de jongens wederom hebben laten klimmen en spelen liepen we uiteindelijk pas over half zessen het parkeerterrein weer op. Weer die hele minuut naar de auto toe. Heerlijk!

Al met een al een geweldige dag gehad. De jongens hebben kunnen spelen en zijn letterlijk overal in geweest voor zover geopend. En ook al was het niet zo prominent aanwezig; we hebben wel mooi Thomas de trein gezien!

Bedankt Julianatoren en bedankt Kletsmama voor deze mooie herinnering!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.