Sprookjesweken bij de Julianatoren

Zaterdag 1 augustus zijn wij als gezin van 4 (kinderen 8 & 6 jaar oud) een dagje naar Koningin Julianatoren in Apeldoorn geweest. Het was prachtig weer voor een dagje pretpark. Veel mensen dachten hier hetzelfde over waardoor het redelijk druk was. Aangezien er ontzettend veel attracties en voorstellingen zijn,merk je gelukkig niet veel van de drukte. Gemiddelde wachttijd per attractie was +/- 15 minuten.

sprookjes3Als eerste gingen we naar de mini musical van AFAS,het zijn namelijk de sprookjesweken.

De prins zou worden gekroond op het bal, maar Fien de heks was niet uitgenodigd en dus toverde ze de kroon weg. Er was maar 1 oplossing om de kroon terug te krijgen,en dat waren 4 opdrachten die ze moesten voltooien.
Een roos van 100 jaar oud
een kam voor magisch haar
een appel zo rood als bloed
een glanzend muiltje zo zilver als glas.

Alle kinderen moesten de prins en de lakei (Argibalt) helpen om het juiste sprookje bij de juiste opdracht te vinden. Tijdens dit sprookje kwamen: Assepoester, Rapunzel, Sneeuwwitje en Doornroosje tevoorschijn.
Wat een ontzettende leuke,interactieve voorstelling van AFAS! Het was spannend,grappig en vooral erg vrolijk door de liedjes die iedereen mee moest zingen.sprookjes1

Tussen de voorstellingen door was er genoeg tijd om te spelen,eten en drinken.
In het pretpark kwamen we regelmatig de prinsessen,mevrouw suikerspin en meneer kaasschaaf tegen.Er was een filmploeg aanwezig die deze personages volgden.

Om 18:00 was er nog afterparty bij de toren van Jul en Julia,wat een feest!
Alle sprookjes figuren kwamen weer tevoorschijn om te dansen en te zingen.
Sneeuwwitje, Kleinduimpje en Fien de heks gaven een optreden op het podium en iedereen swingde mee!
Om 20:05 was het helaas toch echt het einde van een dag vol pret!
Meneer Kaasschaaf, mevrouw Suikerspin, Jul&Julia kwamen de dag afsluiten met het cowboylied en het afscheidslied.
sprookjes2Op de terugweg vroeg ik mijn kinderen of ze het leuk hebben gehad, waarop de oudste riep ”bij de Julianatoren is het altijd leuk!!” Wij komen dus zeker weten weer!

Heel augustus is zijn het nog de AFAS Sprookjesweken bij de Julianatoren en op de zaterdagen zijn er de zomeravonden. De Julianatoren is dan extra lang open tot 20uur! Op Julianatoren.nl koop je je kaartje met €2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.