Hoeveel klontjes suiker drinkt jouw kind?

De schappen staan er vol mee in de supermarkt, pakjes drinken. Ideaal om aan je kind mee te geven naar school. Je denkt een gezonde keuze te maken en kiest een pakje fruit drinkyoghurt. Dan heeft je kind gelijk wat extra calcium binnen en het is een fruitsmaak. Ben je eigenlijk wel echt gezond bezig met een pakje fruit tienuurtjedrinkyoghurt? Foodwatch heeft 196 pakjes drinken onderzocht en komt tot een schokkende conclusie: in pakjes drinken zit ontzettend veel suiker.

Yoghurtdrink staat met stip bovenaan de lijst met pakjes drinken met veel suiker. Zo zit er in een pakje AH yoghurtdrink aardbei van 200ml 6.5 klontjes suiker. Maar het gaat verder dan alleen yoghurtdrink, denk je met een gezond merk als Zonnatura goed te zitten, valt dat vies tegen met 5.7 klontjes suiker in hun speciale sap voor kinderen, Sappa! Kids rode vruchten & groenten.

Zijn er dan nog pakjes drinken te vinden waar geen suiker in zit? Het antwoord is dat het er maar bar weinig zijn. Van de 196 onderzochte pakjes drinken zijn er maar vijf pakjes die minder dan één klontje suiker bevatten. Waarbij je dan nog moet opletten of ze dan wel zoetstoffen bevatten.

Eigenlijk is er maar één conclusie te trekken uit het onderzoek, geef je kind water mee naar school. Steeds meer scholen gaan al over op het beleid dat kinderen op school alleen water mogen drinken. Zo wennen kinderen niet aan een zoete smaak waar ze aan verslaafd kunnen worden en krijgen ze niet al die klontjes suiker binnen.tienuurtje2Gelukkig zijn er hele leuke waterflessen te koop. Zo hoeft water helemaal niet saai te zijn. Bij Bulbby kan je een gepersonaliseerde bidon kopen voor €12,95. Bij Perry Sport kan je kiezen uit talloze bidons van de bekende sportmerken. Wil je een fles en beker in één? Kies dan voor een Dopper drinkfles. De dop van de fles is gelijk als beker te gebruiken. Er zijn verschillende kleuren om uit te kiezen. Een Dopper fles is onder andere bij Gezinnig te koop voor €12,50.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.