Heksendoorn in Hellendoorn

Hou je van leuke shows? Van spannende attracties? En vooral ook van een ontzettend griezelige spookhuis? Dan moet je zeker Heksendoorn bezoeken in oktober.

Speciaal voor Halloween is Avonturenpark Hellendoorn voor de 15de keer omgetoverd in Heksendoorn. Het park is in Halloween sfeer met overal pompoenen, heksen en hooibalen. Verkleed als vogelverschrikkers (in Dreumesland), heksen en griezels brengen de medewerkers je helemaal in een Halloween sfeer.heksendoorn1

Bij de entree kan je gelijk een kaartje kopen voor de Griezel Grot. Dit extra kaartje kost €1 en geeft je voor een bepaalde tijd op de dag toegang. Zo weet je dat je nooit lang in de rij hoeft te staan. Terwijl we aan het wachten zijn om de Griezel Grot te betreden komen er af en toe meisjes huilend uit de ingang weer naar buiten. De spanning neemt geheksendoorn5lijk al toe. Achter ons staan twee meisjes die het wel erg spannend vinden en niet weten of ze wel naar binnen durven. We vragen of ze met ons mee willen lopen en dat willen ze heel graag. Bij de ingang wordt je opgewacht door een medewerker die de spanning verder opbouwt. Ze kijkt ons griezelig aan en neemt ons mee naar binnen. Binnen is het donker. We houden elkaars handen goed vast en lopen voorzichtig verder. Af en toe zie je een beetje licht, verandert de structuur van de vloer en komt er ineens een griezel uit het niets opgedoken. We schrikken ons kapot en houden elkaars handen nog wat steviger vast. De meisjes vinden het inmiddels wel erg spannend, maar terug gaan is geen optie meer. De levende griezels (medewerkers) blijven onverwachts opduiken en we halen rustig adem als we bij het einde van de Griezel Grot komen.
Als we later op de dag nog een paar keer langs de uitgang van de Griezel Grot lopen, zien we telkens mensen (kinderen en volwassenen) bijkomen van hun avontuur in de grot. De waarschuwing boven de ingang “minimaal aan te raden leeftijd is acht jaar” blijkt er niet voor niets te staan. De Griezel Grot is een spookhuis met levende griezels en spoken waardoor het een ontzettend spannende attractie is die zeker de moeite waard is voor durfhazen.

heksendoorn2Gelukkig wordt er in Heksendoorn ook aan de jongere kinderen gedacht. In Dreumesland vind je een oppasservice voor de kinderen die niet naar de Griezel Grot willen. Vriendelijke vogelverschrikkers helpen hun bij de attracties.
Voor kinderen tot acht jaar is er een maisdoolhof waar ze een opdracht moeten maken voor de vogelverschrikker. Met het goede antwoord aan het einde krijgen de kinderen iets lekkers.

Speciaal voor Heksendoorn zijn er twee Halloween shows te bekijken in het park. Aangezien de meiden sinds ons vorigheksendoorn4 bezoek aan Hellendoorn niet meer uitgepraat raakten over Kareltje en Jasmijn besluiten we om eerst hun Halloween show te bekijken. We zijn op tijd bij de ingang zodat de meiden vooraan kunnen zitten. Zoals altijd is de show vol humor. Af en toe gebeurt er iets wat niet gepland is. De manier waarop Kareltje en Jasmijn dit oplossen maakt de show extra leuk. De trollenkamer vinden de jongste meisjes (3 en 6 jaar) wel een beetje spannend. Dan komen ze toch even bij ons zitten, maar we hebben weer genoten van Kareltje en Jasmijn.

Naast de show van Kareltje en Jasmijn kan je ook naar de show de Vervloekte Villa gaan. heksendoorn3Er staat groot op het doek geschreven dat de show voor jong en oud is en daar vertrouwen we op. De show is drie keer per dag te zien waarvan de laatste keer om 17uur. Heel handig om de dag mee af te sluiten wanneer alle attracties al dicht zijn. De show vertelt het verhaal van een vervallen villa die vervloekt schijnt te zijn. De spanning wordt goed opgebouwd. Misschien zelfs iets te goed voor mijn meiden. Ze kruipen weer steeds dichter tegen ons aan. Met toverstafjes mag het publiek mee helpen om de griezels te verjagen. Gelukkig lukt dit en gaan de griezels weg. Wie dan wel de villa heeft vervloekt? Dat blijft nog een verrassing tot het einde van de show.

Heksendoorn is elk weekend in oktober en elke dag in de herfstvakantie open. Op zaterdag 17, 24 en 31 oktober zijn er speciale griezelavonden in Heksendoorn met een grote vuurwerkshow op 31 oktober. De attracties en het park zijn dan extra lang open. Zo wordt een dagje Hellendoorn nog specialer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.