Review Dooky

Op zoek naar een oplossing voor zonwering op de fietskar kwam ik de Dooky tegen. De Dooky is gemaakt van 100% katoen met een UV-beschermende factor van UPF50+. Hierdoor ligt je kindje goed beschermd tegen de zon. Je kan de Dooky vastmaken met flexibele ringen. Met deze ringen is het mogelijk om de Dooky vast te maken op praktisch alle autostoeltjes groep 0+, kinderwagens, buggy’s en dus ook op een fietskar.

Tot nog toe probeerden we altijd met hydrofiele luiers een zonwering te maken voor de fietskar, maar dit werkt niet handig en ziet er ook niet leuk uit. Afhankelijk van je model fietskar kan je kijken waar je de ringen aan kan bevestigen. Op onze fietskar (Burley ‘d lite) lukte dit door de regenkap omhoog te rollen en de ringen hierop te bevestigen. Je kan de Dooky dan makkelijk uitrollen bij zonnig weer, maar ook weer makkelijk inrollen als het niet zo zonnig is.
De Dooky is eigenlijk net te kort voor de fietskar, maar in combinatie met het strookje zonnebescherming die bij de fietskar zit is dit goed op te lossen.

Om de Dooky op de fietskar te gebruiken, hebben we zelf bedacht, maar waar de Dooky uitermate geschikt voor is, is op een kinderwagen. Met een parasol ben je bij elke bocht bezig om die weer te draaien zodat je baby nog steeds in de schaduw ligt. Niet handig! Met de Dooky heb je hier geen last van. Je bevestigt de ringen van de Dooky aan de rand van de kap en maakt het vast aan de duwstang.
Afgelopen vrijdag heb ik het uitgebreid getest op de Floriade met Leia. Ze lag heerlijk in de wagen. Als de zon scheen rolde ik de Dooky uit en als de zon weer weg was, rolde ik het weer op. En als ze aan het slapen was, rolde ik het ook uit zodat ze een beetje beschermd lag (en niet iedereen in de wagen ging kijken).

Ik vind het dan ook een ideale hulpmiddel voor bij de kinderwagen, fietskar, autostoel of buggy voor in de zomer. Zo weet je zeker dat je kind goed beschermd is tegen de zon.

Je kan de Dooky onder andere bij Prenatal kopen voor €19,99 in de kleuren zwart, crème, aqua en pink.

Heb je ook ervaringen met de Dooky? Praat dan mee op ons forum!

1 gedachte op “Review Dooky

  1. Helaas past de dooky niet op elke Maxi cosi. In mijn geval dus de Pebbles. De ringen zijn te smal voor de handgreep. Ik heb hierover gemaild met de producent xplorys, maar kreeg hiertegen reactie op. Na een telefoontje kreeg ik uiteindelijk een reactie. Wat klantenservice betreft heeft deze club nog heel wat te leren. Het kon ze werkelijk waar niets schelen dat er 1ontevreden klant rondliep en ze deden dan ook niet echt hun best om die ontevredenheid weg te nemen. Als je 1ring kwijt bent, kost een nieuw zakje ringetjes maar liefst 7 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.