De Vikingen! – Arend van Dam

We duiken de geschiedenis in naar de tijd van de Vikingen. Een tijd waar we veel verhalen vikingen1over weten, maar eigenlijk niet weten hoe het werkelijk was. Arend van Dam ging op onderzoek uit om de echte geschiedenis van de Vikingen te vertellen aan kinderen.

Wie zijn de Vikingen eigenlijk? Waarom kwamen ze naar Nederland? Hoe zagen de Vikingen er echt uit? Vragen waarvan we denken de antwoorden te weten, maar dat antwoord blijkt niet altijd te kloppen. In tien verhalen word je meegenomen door 200 jaar Vikingen geschiedenis.

Arend van Dam heeft een magische hand waarmee hij verhalen over de geschiedenis vikingen2boeiend weet neer te schrijven. Verhalen over Vikingen zijn meestal spannende verhalen over heldhaftige mannen met hoorns op hun helmen. Doordat Arend van Dam serieus onderzoek doet voordat hij een geschiedenisboek schrijft, lees je in De Vikingen! de ware geschiedenis van de Noormannen.

Het boek begint in het jaar 810 en eindigt in het jaar 1016. Onderweg lezen we over Karel de Grote en zijn kleinzoons, hoe Dorestad werd aangevallen, de ontvoering van Riemer en zijn terugkomst in Dorestad, over Domburg en hoe er na 200 jaar een eind kwam aan de Vikingtijd.

De Vikingen! is een prachtig boek om voor te lezen aan je kinderen en als je kinderen goed genoeg kunnen lezen, zullen ze het met plezier lezen. Het is bij o.a. Bol.com te koop voor €10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.