Beeld en Geluid

Op mijn zo goed als enige vrije woensdagmiddag krijg ik een app van de muziekjuf dat ze ziek is. Wat zullen we dan eens gaan doen op deze middag? Het Beeld en Geluid museum staat al lang op ons verlanglijstje om heen te gaan, maar komt er telkens niet van. Vandaag is de ideale dag. Ik haal de meiden van school, we eten snel een boterham en gaan op weg naar Hilversum.

beeldengeluid1Het opvallende gebouw wordt gelijk herkend als we er langs rijden. Met grote ogen wordt het bewonderd en dat verandert niet als we naar binnen gaan. Wat een indrukwekkend gebouw. Bij binnenkomst worden we welkom geheten door een gastheer. Hij vertelt wat we in het museum kunnen zien, maar vooral ook doen. Iedereen krijgt een ring waarmee we alles wat we in het museum doen, kunnen bewaren en thuis terug kijken.

We gaan snel naar de vierde verdieping om onze experience te beginnen. Overal waar je kijkt, zijn schermen, plekjes, hoekjes waar je iets kan doen, luisteren of bekijken. We kijken wat fragmenten van oude series. Als je zou willen, kan je daar je dag al mee vullen en dan heb je waarschijnlijk nog steeds niet alle fragmenten gezien. Maar wij willen meer zien en vooral meer doen.

Bij het Klokhuis tijdlab kunnen de meiden hun hart ophalen. Hier is genoeg te doen. Zo ontwerpen ze een voertuig van de toekomst en vullen ze een bord vol met lekkere gerechten uit de toekomst. Bij Buurman en Buurman maken ze een eigen timelaps filmpje. Na een goede overdenking hoe het filmpje moet worden, komt er een mooie samenwerking waarbij de een de buurmannen een beetje verplaatst en de ander de foto maakt. Daarna wordt het filmpje gemonteerd met geluid. Thuis kunnen we het filmpje nog eens rustig nakijken.2016_02Met Media Ukkie Land is er ook aan de wat jongere bezoekers gedacht. De schoenen gaan uit en de meiden kruipen door de huizen. In het paleis maken ze een roze ridder memory. Eigenlijk zouden ze hier nog wel langer willen blijven. Helemaal als er ontdekt wordt dat er op de schermen Dora te kijken is. Maar dat kunnen we thuis ook, dus we gaan toch nog even door in het museum.

We komen uit bij de Sterrenshow. Hier kunnen ze een auto achtervolgingsscène van Flikken naspelen. Ze komen nauwelijks boven het stuur uit, maar ze genieten volop. En dan gaan ze als echte BN-ers door de magische showdeuren om met luid applaus ontvangen te worden.

We eindigen onze middag bij Beeld en Geluid bij de Popstudio. De meiden verkleden zich als popsterren en er wordt volop gedanst en geplaybackt. Ondertussen regelen we de lichtshow zodat we een mooie clip kunnen maken. Hier zouden ze altijd wel willen blijven, maar dan is de middag helaas toch voorbij en is het tijd om naar huis te gaan.

Het Beeld en Geluid museum is in Hilversum gelegen en van dinsdag t/m zondag geopend. Met je museumkaart heb je gratis toegang en zonder museumkaart is de entreeprijs voor volwassenen €16 en voor kinderen €9.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.