Museumdorp Orvelte

Een dorpje in Drenthe, maar niet zomaar een dorpje. Een dorpje van vroeger met kinderkopjes en oude klinkers, met boerderijen en oude ambachten. Een dorpje zonder auto’s, want die moeten op de grote parkeerplaatsen parkeren net buiten het dorp (€3 parkeergeld). Dit dorpje is Orvelte.
Ze noemen het een museumdorp omdat er zoveel te zien is. Orvelte is vrij toegankelijk, maar voor sommige activiteiten of tentoonstellingen moet je wel betalen. Bovendien zit het vol met winkeltjes waar je van alles kan kopen. Zo heb ik bij de Pinkenstal een origineel kraamcadeau gevonden.
orvelte01Orvelte is niet te groot en daardoor goed te bewandelen met kinderen. Door de vele activiteiten bij de verschillende gebouwen, is er van alles te beleven. Je kan bekijken hoe glas gemaakt wordt, langsgaan bij de bakkerij of een ijsje eten bij de speelboerderij. Net buiten het dorp ligt het houtenpad van Theodoor. Helaas konden wij daar niet meer heen omdat de wolken boven ons wel erg donker werden.
Het houten pad van Theodoor is niet alleen een verhaal over een avontuurlijk varkentje. Het houten pad bestaat echt! In het begin is het pad makkelijk begaanbaar. Verderop moet je oppassen! Dan weer loop je hoog tussen de bomen. Even later weer laag langs het water. Je kunt Theodoor laten knorren, vogels laten fluiten en schapen laten blaten. Of klimmen in de holle boom, muziek maken of je verstoppen in een vossenhol.
orvelte02

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.